Уклін тобі, Тарасе!

Кожен великий народ має свої знакові постаті. Для Англії це — Байрон, для Німеччини — Гейне і Гофман, для Польщі — Міцкевич, а для України – невмирущий Кобзар. Усі вони у своїй творчості об’єднані прагненням кращого життя для свого народу. В історії нашої держави назавжди залишиться ім’я Тараса Шевченка, його з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує кожен українець.

У березні традиційно у нашій школі  ми відзначали  Шевченківські дні.

Тарас Шевченко. З цим іменем сьогодні на планеті ідентифікується Україна і українці. І хто б ти не був, де б не жив, той, хто перечитає «Кобзаря», не зможе уявити своєї долі без Шевченка.

Учні школи  вкотре згадували про важку долю Великого Українця. Кожен уявляв славний шлях Шевченка від  бідного сироти — кріпака до незламного борця за волю України та покращення долі рідного народу.

Вчителями-словесниками Трескот Я.М. та Скрип Л.Й. було організовано книжкову виставку, присвячену Тарасові Шевченку. Члени учнівського самоврядування випустили стінгазету про великого Кобзаря.

WP_20170316_10_15_37_ProWP_20170316_10_16_09_ProWP_20170320_15_26_16_Pro

Цікавими для учнів були вікторини, ребуси і кросворди, підібрані вчителями, присвячені життю і творчості письменника. Кожен учень мав змогу вибрати  завдання, яке йому сподобалося і було до снаги.

WP_20170320_15_27_32_Proimage (1) image (2)

Було оформлено виставку творчих дитячих робіт «У вінок Кобзареві». А також усі учні школи писали диктант про роль, яку відіграв Тарас Шевченко у долі рідної країни. Кращі роботи були оцінені журі та оформлені у виставку.

Підсумки проведених заходів було зроблено на загальношкільній лінійці. Учні, які взяли у них участь, нагороджені грамотами.

        Директор школи Мирослава Ігнатюк

 

ihnatyuk

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Стаївська гімназія імені Осипа Лещука; вулиця Нова, 32; Червоноградський район; індекс 80017, Львівська область
e-mail: staivka2012@gmail.com